29.1.22

Manastirea Ruperstra - Sinca Noua

 

Manastirea Ruperstra - Sapata in Stanca

 Com Sinca Noua, jud Brasov

Majoritatea cercetătorilor afirma ca este o mănăstire crestin-ortodoxa, realizata cel mai probabil în jurul anului 1700. Nimeni nu a putut însă găsi o explicaţie logica a fenomenelor bizare care se manifesta în răstimpuri în aceste locuri. In plus, la doar 3 km de mănăstirea în piatra se afla un fel de amfiteatru, perfect circular, ce prezintă în interior nişte terase ce dau de bănuit ca ar fi ruinele unei vechi aşezări dacice.

     
Altaru Bisericii Sapata in stanca

Până când oamenii de ştiinţa vor reuşi sa dezlege misterele acestui loc, frumuseţea sa continua sa atragă nu doar amatorii de paranormal, ci si cei dornici de a găsi un loc de deplina comuniune cu natura si cu divinitatea. Mănăstirea din stânca de la Sinea Veche are însă nevoie de respectul si smerenia celor ce o vizitează, încântarea si lumina sufleteasca transmise vizitatorilor fiind comori nepreţuite.

Turla manastirii sapate in stanca

Turla bisericii a fost ridicata din interior, in gresia moale, iar varful e ca un fel de fereastra, de unde o raza de lumina razbate exact in altar. Turnul interior, pe unde intra lumina zilei, este inalt de 10 metri si seamana cu o turla fara acoperis. 


Altaru Bisericii sapate in stanca

Traditia populara spune ca pe acolo coboara energiile si ca dedesubt, in pamant, ar exista un tunel de comunicare pana la Cetatea Rasnovului.

 Video clip Biserica Rupestra Sinca Veche jud. Brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un mesaj aici

Un singur duhovnic

 Un singur duhovnic am găsit in viața mea, care a avut puterea să primească cu iubire pe tot omul, indiferent de ce făcuse și acesta a fost ...