29.1.22

Pelerinaj pe Transfagarasan - Curtea de Arges

Pelerinaj 
PLOIESTI- MANASTIREA SAMBATA DE SUS -TRANSFAGARASAN - CURTEA DE ARGES - PITESTI-PLOIESTI
Plecare din  Ploiesti

 Programul pelerinajului:

Se va vizita intreaga Manastire Brancoveanu. Pe drumul de  intoarcere se vor vizita urmatoarele puncte turistice: Manastirea Cartisoara, Schitul Schimbarea la Fata - Cota 2000, Manastirea Sfantul Proroc Ilie, Manastirea Robia, Manastirea Viforata,  Manastirea Curtea de Arges, Manastirea Cartisoara, .

Traseu pelerinaj: 

Ploiesti, Prahova - Busteni, Prahova - Rasnov, jud Brasov - Sambata de Sus, jud Brasov - Trasfagarasean - Curtea de Arges - Pitesti - Targoviste - Ploiesti

       Avand in vedere ca programul nu se adreseaza unui numar fix de persoane si poate fi foarte flexibil, pentru a va calcula pretul acestei excursii va rog trimiteti mail la:
excursiipelerinaje@gmail.com   pentru a va inscrie pe lista de participare pelerinaj sau sunati la nr de telefon 0722904912 

Pretul pelerinajului include:

 2 zile/1 noapte cazare, masa (mic dejun,cina mic dejun), transport si ghid de turism) 

 Din pelerinaj

Manastirea Viforata

 Manastirea Viforata, aflata in satul cu acelasi nume din comuna Aninoasa, judetul Dambovita, este o manastire cu obste de maici ce dateaza inca din secolul al XV-lea. Prima atestare documentara a manastirii Viforata dateaza din anul 1530, odata cu inaltarea ei de catre Vlad Voda al V-lea. Din cauza prezentei trupelor lui In vara anului 1611 Gabriel Bathory, principele Transilvaniei (1608-1613), constructia manastirii Viforata este afectata. 


 Manastirea Robaia

 Manastirea Robaia se afla pe locul unui vechi schit, ridicat in mijlocul padurii, in vrema in care inca se mai luau robi de prin sate. Manastirea Robaia este mentionata intr-un hrisov din anul 1593, de catre Alexandru cel Rau. Biserica de lemn a fost ridicata de Banul Armega. In anul 1644, pe locul acesteia se va ridica o biserica de caramida, de catre Sava Sufarul si sotia lui, Livera. Sfantul Sofronie de la Cioara a fost egumen al acestei manastiri intre anii 1764-1766. Aici adoarme in Domnul renumitul zugrav Parvu Mutu (+1735), calugarit cu numele Pafnutie.


 Manastirea Curtea de Arges

 Manastirea Curtea de Arges a fost inaltata de Sf. Neagoe Basarab pe fundatiile unui locas mult mai vechi. Este distrusa in anul 1611 de armatele lui Gabriel Bathory si restaurata de Matei Basarab. Paul de Alep, in 1654, considera biserica Manastirii Curtea de Arges "una din minunile lumii". In 1793, Manastirea Curtea de Arges devine, pentru o scurta perioada, sediu al Episcopiei Argesului.
 
Manastirea Cartisoara

 Manastirea Cartisoara a luat fiinta in anul 1991, cu binecuvantarea IPS Antonie Plamadeala, pe locul unui vechi schit atestat in jurul anului 1400. Vechiul lacas de cult de la Cartisoara a fost distrus de generalul Bukow in 1761. Biserica manstirii Cartisoara s-a construit intre anii 2000 si 2003. In manastirea Cartisoara exista un atelier de icoane si unul de broderie bisericeasca.

Manastirea Sfantul Proroc Ilie

Manastirea Sfantul Proroc Ilie este ctitorita de IPS Calinic al Argesului si Muscelului. Manastirea a fost infiintata in anul 1995.


Schitul Schimbarea la Fata, aflat la Cota 2000, pe drumul Transfagarasan a fost infiintat la data de 1 decembrie 1998. Schitul se afla in purtarea de grija a celor din Manastirea Sfantul Proroc Ilie, Paltinul.

   Telefon 0722 904 912email: excursiipelerinaje@gmail.com 

Avand in vedere ca urmeaza sa intram in biserici va rog sa va imbracati adecvat, pantaloni lungi (sau fuste mai lungi si fara decolteuri prea generoase la femei).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un mesaj aici

Un singur duhovnic

 Un singur duhovnic am găsit in viața mea, care a avut puterea să primească cu iubire pe tot omul, indiferent de ce făcuse și acesta a fost ...